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The views set out in this paper have been prepared by a Joint Working Party of the Company
Law Committees of the City of London Law Society (CLLS) and the Law Society of England and
Wales (the Law Society).

The CLLS represents approximately 17,000 City lawyers through individual and corporate
membership, including some of the largest international law firms in the world. These law firms
advise a variety of clients from multinational companies and financial institutions to Government
departments, often in relation to complex, multijurisdictional legal issues. The CLLS responds to
a variety of consultations on issues of importance to its members through its 19 specialist
committees.

The Law Society is the professional body for solicitors in England and Wales, representing over
160,000 registered legal practitioners. It represents the profession to Parliament, Government
and regulatory bodies in both the domestic and European arena and has a public interest in the
reform of the law.

The Joint Working Party is made up of senior and specialist corporate lawyers from both the
CLLS and the Law Society who have a particular focus on issues relating to capital markets.

Introduction

We set out our responses to the list of questions in the FCA quarterly consultation paper 16/39
which proposes new rules to Chapter 6 of the Disclosure Guidance and Transparency Rules
sourcebook (DTRs) to enable the FCA to comply with the requirements in Articles 7 and 9 of the
regulatory technical standards on the Transparency Directive (2004/109/EC) (RTS) concerning
the European electronic access point.

Q6.1: Do you agree with the proposal to require issuers to supply their LEI when they file
regulated information with the FCA (DTR 6.2.2AR)?

Yes.

We note that Articles 7 and 9 of the RTS must apply from 1 January 2017 and that, in the
consultation paper, the FCA encourages issuers to comply with the proposed rule from
that date, but it is not clear when the proposed new rules in Chapter 6 of the DTRs would
take effect.

We suggest that, when the FCA determines a possible implementation date, it considers
the limited amount of time that issuers have had to adjust their systems and controls in
order to comply with the new requirements. In particular, we understand that the process
of obtaining an LEI may not always be quick or straightforward for issuers, particularly if
they are based overseas. Consequently, it would be helpful if the FCA confirmed that an
issuer would not be prevented from complying with its obligation to disclose regulatory
information if it had not been reasonably practicable for the issuer to obtain an LEI before
doing so.

Q6.2: Do you agree with the proposal to require issuers to classify regulated information
using the classes and sub-classes set out in Section B of the RTS Annex when
they file regulated information with the FCA (DTR 6.2.2AR and DTR 6 Annex 1R)?

Yes. However we note that paragraph 3.1 of Section B of the RTS Annex merely
provides for information disclosed in accordance with a requirement under the laws,
regulations or administrative provisions of a member state adopted under Article 3(1) of
the Transparency Directive. So that would not of itself not require disclosure of any
notifications required under the Market Abuse Regulation ("MAR") which are not covered
by the classes in the preceding paragraphs (for example, disclosures of buy-back or
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stabilisation transactions), given that MAR has direct application in member states and
was not adopted under Article 3(1) of the Transparency Directive.

We see that in the proposed DTR 6 Annex 1R the FCA has amended para 3.1 of Section
B of the RTS Annex to refer to MAR. Does the FCA therefore consider that it has
discretion to make amendments to the list? If so, we would suggest that paragraph 3.1 is
amended to read:

"All information not falling within the sub-classes set out in points 1.1 to 1.3 and in points
2.1 to 2.6, but which the issuer, or any other person who has applied for the admission of
securities to trading on a regulated market without the issuer's consent, has disclosed
under the Market Abuse Regulation or under the LRs or DTRs".

Q6.3: Do you agree with the proposal to require issuers to notify all relevant classes and
sub-classes from the annex to DTR6 when classifying regulated information (DTR
6.2.2BR and DTR 6 Annex 1R)?

Yes.

Q6.4: Do you agree with the proposal to apply DTR 6.2.2AR and DTR 6.2.2BR to those
listed companies that are required by the listing rules to comply with DTR 6 and to
those issuers of securitized derivatives who, pursuant to LR 19.4.11BR, we
consider should comply with DTR 6?

Yes.

Contact

If you have any questions in relation to this response, please contact Richard Ufland (+44 207 296
5712) or richard.ufland@hoganlovells.com . We would be happy to discuss the above points with
you.
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